Krediler

Akbank Eğitim Kredisi 2020 (Öğrenim-İhtiyaç)

Akbank Eğitim Kredisi adı altında öğrencilere ve velilere eğitim masrafları için finansman sağlıyor. Bu makalemizde Akbank eğitim kredisi hakkındaki bazı sorulara cevap verdik...

Sponsorlu Reklamlar

Akbank eğitim masrafları kapsamında velilere ve öğrenciye ihtiyaç kredisi imkanı sunuyor. Bankanın öğrenci ihtiyaç kredisi ürününün özellikleri şunlar:

Akbank Eğitim Kredisi genel özellikleri

Öğrencilerin okul, kurs, dershane, yurt, lisans, yüksek lisans ve doktora vb. masrafları için velilere ve öğrencilere eğitim kredisi verilebiliyor. Akbank eğitim kredisi kapsamında verilen kredilere 60 aya kadar vade yapılmaktadır. Kredi kullanımı için belirlenen bir üst limit bulunmuyor. Akbank öğrenci kredisi faiz oranları ise şöyle:

Akbank okul kredisi faizi ne kadar?

60 ay vadeli 15 bin TL tutarındaki finansman için Akbank okul kredisi faizleri aylık %1,49’dan başlıyor. Bu oran ortalama bir veridir. Müşterinin özelliğine göre oranlar değişebilir. Detaylı hesaplama bilgileri için tıklayın: https://www.akbank.com/tr-tr/urunler/Sayfalar/Akbank-Ihtiyac-Kredisi.aspx

Akbank öğrenci kredisi masrafları 2020

Akbank Eğitim Kredisi masrafları, Akbank’ın verdiği standart bir ihtiyaç kredisinin masrafları ile aynıdır. Akbank öğrenci kredisi için alınan kredi masrafları şöyle:

  • Dosya masrafı olarak bilinen kredi tahsis ücreti kapsamında; kullanılan eğitim kredisinin binde beşi kadar masraf alınmaktadır.
  • Banka ve Sigorta Muamele Vergisi kapsamında, öğrenci kredisi aylık faiz tutarının yüzde beşi kadar; Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu vergisi kapsamında da öğrenci kredisi aylık faiz tutarının yüzde on beşi kadar kredi taksitlerine vade boyunca vergi eklenmektedir.
  • Akbank kredi politikalarına göre kredi kullanan müşterinin hayat sigortası yaptırması zorunludur. Bu sebeple Akbank öğrenci kredisi kullanan herkese hayat sigortası yaptırılır.

Akbank eğitim kredisi kullanma şartları nelerdir?

Akbank eğitim kredisi kampanyasından faydalanmak isteyenler bazı özellikleri sahip olmalıdır. Bunlar:

  • Sabit gelir sahibi olmak ve bunu belgeleyebilmek,
  • Kredi notu uygun olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Eğitim masraflarını belgeleyebilmek.

Yukarıdaki şartları sağlayan öğrenciler ve veliler Akbank eğitim kredisi başvurusu yapabilirler. Peki Akbank eğitim kredisi başvurusu nasıl yapılmaktadır?

Akbank eğitim kredisi başvurusu nasıl yapılmaktadır?

Akbank okul kredisi başvurusu yapmak için Akbank şubelerine gitmeniz gerekmektedir. Akbank eğitim kredisi başvurularını başka kanallardan almıyor. Eğitim kredisi için gerekli olan belgeleri temin ederek şubelere başvuruda bulunabilirsiniz.

Akbank eğitim kredisi başvurusu için istenen evraklar

Akbank eğitim kredisi başvurusu için şubelerden istenen belgeler şunlardır:

  • Kimlik,
  • Gelir belgesi
  • İkametgah belgesi,
  • İlgili eğitim – öğretim kurumundan alınacak olan, öğrenci masraflarını gösteren proforma fatura ya da aşağıdaki örnekteki gibi bir belge istenmektedir.

Yapı Kredi Bankası’nın öğrenci ihtiyaç kredisi hakkında bilgi almak isterseniz https://yatırımhaber.com/yapi-kredi-bankasi-aninda-egitim-kredisi-basvurusu/ bağlantısına tıklayınız.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu